Székesfehérvár, TOBAK utca 11-13.

Telefon +36704327419 +36704215669

Kismama? Kisbaba? A jelszó, NiKiCa.

Kisbaba, kismama? A jelszó, NiKiCa.

1000 m
250 m
300 m
450 m
500 m
anyatej
babaápolás
babaetetés
babaöböl
babaruha
babatáplálás
bimbóvédő
COPD
egyirányú
első babaételek
ételallergia
felsőlégúti megbetegedés
fülfájás
gumislepedő
hozzátáplálás
inhalátor
kamerás
kétirányú
kiságy
kismama
lázmérés
leesésgátló
légzőszervi megbetegedés
libero
megfázott csecsemő
mellszívó
melltartóbetét
mozgásérzékelő
nyaralás
pampers
pelenka
testhőmérő
utazóágy
utazójáróka
videós babamonitor
videós monitor
wifis babaőrző
wifis bébiőrző
Szűrés törlése

Utazásra indultok a kisbabátokkal, de nem tudjátok, mit szükséges feltétlenül magatokkal vinni? 

 

Minden kisgyermek életében eljön az a pillanat, mikor a rácsos kiságy már aktualitását veszti, előkerül az „igazi” ágy és szerepet kapnak a leesésgátlók. 

Míg a lefekvés és a szunyókálás remek alkalom lehet a szülőknek a kikapcsolódásra vagy a baba születése után a sok tennivalók kipihenésére addig, nyugtalanok lehetnek ezek a pihenések, mivel a másik szobában egyedül gyermekünk. Ha felállítunk egy video babafigyelőt a kiságy vagy az ágy közelében, akkor nagyszerű módja annak, hogy nyugodtan érezze magát, miközben más dolgokat csinál.

Ha hosszú távon elkötelezted magad a szoptatás mellett, vagy ha kevés tejed van és szeretnék kihozni magadból a maximumot, akkor a mellszívó mindig egy ó választás. Itt jön azonban a kérdés, na de melyiket vegyem meg?

A baba fogzás jelei és tünetei kezelése

Honnan lehet tudni, hogy kisbabáknak elkezd kinőni a foga? Picikémnek folyik a nyála és sokat harapdálja a kezét, de a fogínyén semmit sem látok. Előre nem igazán lehet tudni, hogy mikor kezdődik a kisbabák fogzása de több előjele is van annak, hogy már úton van. 

Annyi kérdés merül fel bennünk a kisbabánk megszületése előtt és után is. Az előző blogbejegyzésünkben a babakocsi választásról írtam bejegyzést, olvastad már? Most pedig egy teljesen más témáról írok nektek, mely remélem segítségetekre lesz.  

 

A megfelelő babakocsi választás sokkal könnyebbé és kevésbé kimerítővé teheti a mindennapi életünket kisbabánkkal a parkban tett sétától a bevásárlóközpont bejárásáig.

A terhesség jelei, még mielőtt a következő menstruációs vérzésnek kezdődnie kellene. Ha nem vagyunk türelmesek akkor melyek ezek a jelek?

A mai világban számtalan babajáték, gyerekjáték van forgalomban, ezért a családok, főleg a kezdő szülők hamar egy útvesztőben találhatják magukat. Minden szülő számára a legfontosabb a gyermeke egészsége, testi épsége, nincs ez másképpen akkor, sem amikor játékot választunk gyermekünk számára.

Az inhalátorok a folyékony gyógyszert apró cseppekké alakítják és ezáltal hatékonyabban jutatják el az alsó és felső légutakba, így ebben a formában sokkal hamarabb kifejti hatását, mint a tabletta vagy injekció.

 

 

25 fontos teendő, amit tegyél meg babavárás ideje alatt. Érdemes végigolvasni, hiszen ha egy is van közte, amire eddig nem gondoltál akkor az már segítség.

A Mam 2 az 1-ben elektromos mellszívó tökéletes választás, ha gyorsan, könnyedén és diszkréten szeretnéd lefejni az anyatejet. Két egyszerű mozdulattal kézi mellszívóvá alakítható. Hatékonyan, mégis kíméletesen távolítja el az anyatejetaz emlőkből. Tölthető akkumulátora biztosítja számodra, hogy bárhol, bármikor használhasd. A készülék kétfázisú: stimuláló és fejő üzemmódja is van. A stimulálással serkentheted az agyban az oxitocin termelődést, ami segíti a tejtermelődést.

Az anyatej a legjobb táplálék, nagyon fontos, hogy a szilárd ételek beveztése során ezt észben tartsuk. Az anyatej olyan antitesteket tartalmaz, melyek segítik megvédeni a fertőző betegségtől a gyermeket. 

A szilárd ételek bevezetése előtt lehetőségünk szerint szoptassuk a vagy ennek hiányában a ma már nagyon jó minőségű tápszerrel tápláljuk a csecsemőt. A kisbabáknak 6-12 hónapos között naponta 500-600 ml anyatejre vagy tápszerre van szüksége.

Rengeteg anyukával találkozunk a munkánk során, így folyamatosan keressük azokat a praktikákat, amik az újdonsült családoknak a legtöbbet segítenek. Ebben a cíkkben megmutatjuk a leghasznosabb ötleteket, amiket úgy gondoljuk, hogy neked is érdemes kipróbálnod.

A lázmérő az a termék, amire minden édesanya úgy gondol, hogy reméli, sosem lesz rá szükség. Azonban, ha mégis előfordul, hogy a kicsinek felszökik a láza, jó, ha tudjuk, pontosan mennyinél is jár, mikor van bármilyen további teendőnk.