Székesfehérvár, TOBAK utca 11-13.

Telefon +36704327419 +36704215669

Kismama? Kisbaba? A jelszó, NiKiCa.

Kisbaba, kismama? A jelszó, NiKiCa.
Csilla
2023.02.20 17:28

Rácsos kiságyból a nagyágyba – amikor főszerephez jutnak a leesésgátlók

leesésgátló
Szűrés törlése
Rácsos kiságyból a nagyágyba – amikor főszerephez jutnak a leesésgátlók

Minden kisgyermek életében eljön az a pillanat, mikor a rácsos kiságy már aktualitását veszti, előkerül az „igazi” ágy és szerepet kapnak a leesésgátlók. 

Ezek a kis szerkezetek nemcsak a kisdedek biztonságát, hanem a szülők nyugodt alvását is hatékonyan támogatják.

A kisbabákat még védi a rácsos vagy a hálós kiságy, de mikor kinövik ezt a bútordarabot, kell egy biztonságot nyújtó segédeszköz. Az áruházunkban található leesésgátlók segítségével megakadályozható, hogy az álmában forgolódó kisgyerek a padlón landoljon és esetleg sérüléseket szerezzen.

De honnan tudjuk, hogy mikor jön el a nagy nap, amikor az egyik ágyból átkerülhet a másikba? Miből ismerjük fel, hogy érett-e már a váltásra? Hogyan tudjuk megoldani, hogy ne okozzon neki gondot a változás?

Mikor váltsunk „rendes” ágyra?

Nem lehet pontosan meghatározni, hogy mikor érik meg a gyermekünk a „rendes” ágyra, ez egyénenként nagyon eltérő lehet. A szülők általában másfél és 3 és fél éves kor között cserélik le a babaágyat.

Ez természetesen nem előírás, ha csemeténk kinőtte a kiságyat, vagy esetleg túlságosan aktív és félünk a balesetektől, előbb is megejthetjük a cserét. Ha a legalacsonyabb állásba helyezzük a kiságy alját, és még így sem érezzük babánkat biztonságban, akkor valóban az a legjobb megoldás, ha váltunk. Ebben az esetben mindenképpen szükséges lesz a leesésgátlók használata az új ágyon.

Hogyan NE váltsunk?

Sok családban a kistestvér érkezése bontja meg a rendet, s mivel neki is kell valahol aludnia, ő örökli a kiságyat, a nagy gyermek pedig megkapja új fekhelyét. Azonban nagy hibát követünk el, ha közvetlenül a pici érkezése után szoktatjuk a nagyot a másik ágyba.

Szerencsésebb megkímélni a nagytesót annak az érzésétől, hogy ki lett túrva a helyéről, ezért várjunk legalább 1-2 hónapot, amíg megszokja az új helyzetet ő is. Ilyenkor neki új szerep jut a családban, ő lesz a nagy testvér és előfordulhat, hogy féltékenyen reagál a kicsi érkezésére. Ne tetézzük ezt még azzal is, hogy el kell hagynia megszokott helyét miatta!

Asalvo 2in1 leesésgátlók 

A kínálatunkban kapható Asalvo leesésgátlók mindegyike alkalmas standard és pótágyakhoz is kiegészítőként. Összecsukható, így utazásra, nyaralásra is magunkkal vihetjük a hozzá tartozó táskában.

Könnyen felszerelhetjük a matrac alá, ágyazáshoz sem szükséges eltávolítani. Könnyen tisztítható: a műanyag váz egy vizes ruhával lemosható, a textilhálós panel pedig kézzel kimosható.

A leesésgátlók mozgását biztonsági hevederek akadályozzák, így szavatolva a biztonságos elhelyezését és a gyermek védelmét.

Mikor nem használhatók ezek a leesésgátlók?

A választékunkban megtalálható leesésgátlók alkalmazása 18 hónaposnál idősebb és 5 évesnél fiatalabb gyermekeknél ajánlott abban az esetben, ha önállóan képesek az ágyba be- és az ágyból való kiszállásra.

Másfél éves kor előtt és 5 éves kor felett semmiképpen nem tanácsos a használata, ahogy idős vagy beteg emberek esetén sem. Bölcső vagy kiságy helyett nem nyújtanak biztonságot a leesésgátlók.

A leesésgátlók igénybevétele kizárólag 60 cm magasságot meg nem haladó ágyfelületen javasolt.

Segítség gyermekünknek, hogy könnyedén vegye az ágyváltást

Vannak gyerekek, akiknek nem okoz gondot a csere, míg mások nehezebben élik meg, nekik szükségük lesz egy kis segítségre. Tegyük oda az új ágyat, ahol a régi volt, és ne vegyük el a kicsitől a megszokott takaróját, ágyneműit!

Vonjuk be az új ágy kiválasztásába, biztassuk, hogy mutassa meg a hozzánk érkező rokonoknak! De mindenféleképpen szereljük fel leesésgátlóval!

Tekintsd meg áruházunk széles kínálatát és ha kérdésed van, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésedre!