Székesfehérvár, TOBAK utca 11-13.

Telefon +36704327419 +36704215669

Kismama? Kisbaba? A jelszó, NiKiCa.

Kisbaba, kismama? A jelszó, NiKiCa.
2021.04.09 14:11

Anyatippek...

Anyatippek...

Rengeteg anyukával találkozunk a munkánk során, így folyamatosan keressük azokat a praktikákat, amik az újdonsült családoknak a legtöbbet segítenek. Ebben a cíkkben megmutatjuk a leghasznosabb ötleteket, amiket úgy gondoljuk, hogy neked is érdemes kipróbálnod.

Pelenkázás

  1. Amikor pelenkát cserélsz, mindig tegyél egy új pelenkát a régi alá, hogy felfogja az esetleges baleseteket.
  2. Ha mégis megtörténik a baj, azonnal áztasd be hideg vízbe a ruhát. Fújj folteltávolító sprayt a foltra vagy ha a természetes megoldásokat kedveled, akkor facsarj rá friss citromlevelet és tedd ki a napra megszáradni, majd mosd ki a szokásos módon.

Babaruha

  1. Válassz olyan nyitható vállmegoldással ellátott bodykat a kicsinek, aminek a segítségével fentről is le lehet húzni a ruhát a testéről, így baleset esetén sokkal higiénikusabb lesz az eltávolítás.
  2. Ha a kicsi sokat kalimpál a kezével a pelenkázás közben, akkor a kombidresszt fel tudod úgy hajtani a karjára, hogy az lefogja és gyorsabban menjen a pelenkacsere. Ha ez a módszermár nem működne, ahogy növekszik a baba, akkor legyen egy kifejezetten a pelenkázás idején használt játék odakészítve, ami lefoglalja a gyermeket.

Cumi

  1. Éjszakára válassz a babának világítós cumit, hogy könnyen meg lehessen találni a sötétben.
  2. Ha nincs a kéznél cumi, de szükség lenne rá, használjuk a cumisüveg etetőfejét, ami rövidtávon ugyanúgy megnyugtatja a babákat. De előtte mindenképpen mossuk át alaposan.

Szoptatás

  1. Mindig tudd a 3x6-os szabályt. Általánosságban elmondható, hogy az anyatejet 6 órán át szobahőmérsékleten, 6 napon keresztül hűtőben, míg 6 hónapon keresztül fagyasztóban lehet tárolni.
  2. Hagyd, hogy a baba egy mellből szopjon egészen addig, amíg az ki nem ürül teljesen. Az anyatej zsírtartalma változik a fejés ideje alatt, ezért fontos, hogy a kicsi megkapja a zsírosabb szoptatás végi tejet is a mellből, hogy teljesen jóllakjon. Ez igaz mellszíváskor is.

Alvás

  1. Ha egy szobában alszotok a babával, akkor a kicsi mindig apa oldalán legyen. Kutatások bizonyították, hogy a babák közelről jobban megérzik az anyatej illatát, így hamarabb felébrednek éjszakánként.
  2. A későbbiekben a babák szaglását az előnyünkre is használhatjuk. Ha a kicsinek gondja van az elalvással, akkor tegyük mellé az egyik ruhadarabot, ami átvette az illatunkat, és ez segítheti őt a megnyugvásban.

Játék

  1. A gyerekjátékok hangja, valljuk be csak a kicsiket szórakoztatja. Ha nem szeretnénk egész nap a leghangosabb hangerőn hallgatni a játék által kiadott dallamot, akkor tegyünk egy ragasztószalagot a hangfala elé. Ez nem fogja megszüntetni a hangot, de a felnőttek számára könnyebben elviselhetővé teszi.
  2. Minden baba imádja a telefonokat és egyéb elektromos kütyüket. Bár nem tesz jót az agyi fejlődésüknek ezek használata, ha nincs más megoldás a lefoglalásukra, akkor tegyük a készüléket egy jól záródó simítózáras tasakba, hogy elkerüljük a kellemetlen baleseteket.