Székesfehérvár, TOBAK utca 11-13.

Telefon +36704327419 +36704215669

Kismama? Kisbaba? A jelszó, NiKiCa.

Kisbaba, kismama? A jelszó, NiKiCa.
2021.11.29 14:51

Mi az inhalátor?

felsőlégúti megbetegedés
inhalátor
megfázott csecsemő
COPD
fülfájás
légzőszervi megbetegedés
Szűrés törlése
Mi az inhalátor?

Az inhalátorok a folyékony gyógyszert apró cseppekké alakítják és ezáltal hatékonyabban jutatják el az alsó és felső légutakba, így ebben a formában sokkal hamarabb kifejti hatását, mint a tabletta vagy injekció.

 

 

Mi az inhalátor?

Az inhalátorok a folyékony gyógyszert apró cseppekké alakítják és ezáltal hatékonyabban jutatják el az alsó és felső légutakba, így ebben a formában sokkal hamarabb kifejti hatását, mint a tabletta vagy injekció.

Milyen betegségeket gyógyíthatunk az inhalátor segítségével?

Az inhalátorok a felső-, közép-, és alsó légúti betegségek kezelésére alkalmasak, ilyenek lehetnek például tüdőgyulladás, allergia, füllgyulladás, hurutos megbetegedések, asztma, COPD.

Ki használhat inhalátort?

Mindazoknál akinél indokolt az inhalátor használata abban az esetben minden korosztály biztonsággal használhatja.

Miért van szükség inhalátorra?

A gyerekek évente átlag 4-5 alkalommal betegszenek meg léguti fertőzésekben, melyek súlyosbodás esetén légzési, alvási zavarokat okozhatnak. Nagyon fontos tehát az időben megkezdett megfelelő terápia, ezért segítség egy jó minőségű inhalátor készülék, amelyet egy  gyógyító légzőszervi terápiának is felfoghatunk.

Hogyan hat az inhalátor?

Az inhalátor a porlaszási sebesség segítségével a gyógszert mikrorészecskékké köddé alakítja át, amit közvetlenül a légutakba jutat el, ezáltal nagy dózisú gyógyszerkoncentrátum jut el a célterületre. Magasabb hatásfokkal bírnak az így eljutatott hatóanyagok és a gyógyulás folyamata gyorsabban beindul.

Hogyan válasszunk inhalátort?

Az alábbi termékjellemzők a legfontosabbak:

Porlasztás mérete: Ez a mérték határozza meg a gyógyszer milyen mikroegysékre porlasztja el az inhalátor. Akkor jó egy készülék ha ez tól-ig van behatárolva és minél nagyobb a tartomány annál hatásosabb a készülék. Például 0,2-5 mikron között érték jónak számít.

Áramlás hatékonyság: Ez az adat azt határozza meg, hogy a porlastott gyógyszer mennyi id ő alatt és hány mililitert képes a célterületre eljutatni.

Zajszint: Általánosságban elmodható, hogy ma a piacon kapható inhalátorok többségének alacsony a zajszintje de mindenépp érdemes erre az adatra is ránézni ha kisgyereknek veszünk készüléket. 50-80 dB között halknak számít a készülék.

 

A csomag tartalmát is vegyük figyelembe. Nézzük meg, hogy mi tartozik bele az árba.