Székesfehérvár, TOBAK utca 11-13.

Telefon +36704327419 +36704215669

Kismama? Kisbaba? A jelszó, NiKiCa.

Kisbaba, kismama? A jelszó, NiKiCa.
2021.02.28 12:33

A lázmérésről szakszerűen

lázmérés
babaápolás
testhőmérő
Szűrés törlése
A lázmérésről szakszerűen

A lázmérő az a termék, amire minden édesanya úgy gondol, hogy reméli, sosem lesz rá szükség. Azonban, ha mégis előfordul, hogy a kicsinek felszökik a láza, jó, ha tudjuk, pontosan mennyinél is jár, mikor van bármilyen további teendőnk.

A kezdetekkor a legjobb megoldás a popsiban mérés, amihez mindenképpen vékony, digitális lázmérő ajánlott. Ezek között sok már 10 másodperc alatt kimutatja a testhőmérsékletet, és ez közvetíti a legpontosabb értéket. A homloklázmérők vagy érintés nélküli készülékek is pontosak de mivel külső hőt mérnek, ezért ajánlott ha többször is ellenőrizzük a testhőt. Kapható sokféle előre összeállított babaápolási csomag, amikhez kis neszesszer is tartozik. Ezek utazásnál praktikusak, illetve általában jónak számítanak ár-érték arányban. Ajánlott először körültekintően felmérni a kínálatot, és ha a különböző termékeket más-más márkától szeretnénk megvenni, az is ugyanolyan jó döntés lehet, mintha egy komplett szettet vásárolnánk. Az igények és az ízlés minden szülőnél egyénileg változik, és ezekre érdemes a leginkább hallgatni.

Kiknek ajánljuk a hagyományos lázmérőt?

Igazából minden újszülött érkezésekor ajánlott egy saját, csak az ő számára beszerezni egy hagyományos lázmérőt. Lehet az merev végű vagy akár flexibilis is. Ezek között megtalálható 10 mp-től az 1 percesig többféle a szaküzletkben. A 10 mp-es értelemszerűen a 10 mp alatt mért legnagyobb értéket fogja mutatni, míg az 1 perces az 1 perc alatt mért legnagyobb értéket. Tehát ha nincs szükésg rendszeres lázmérésre akkor kezdésnek elegendő a hagyományos lázmérő.

Kiknek ajánljuk az érintésmentes lázmérőt?

Amikor a kisbaba testhőjét bármilyen oknál fogva sűrűn kell mérni és úgy gondolja a szülő, hogy a kisbaba mozgatása nélkül szeretné meggyőzödni a testhőmérsékletéről.

Az érintésmentes infravörös hőmérő gyorsan és pontosan mér, könnyebb és kényelmesebb a használata, mint a hagyományos orális, végbél vagy fül lázmérőknek. Egy gombnyomással kevesebb, mint két másodperc alatt mutatja az eredményt. A hőmérővel tárgyak, ételek, folyadékok stb. hőmérsékletét is mérhetjük.

Fontos megjegyezni, hogy azok a szülők, akik az érintésmentes lázmérést választják mindenképpen célszerű hagyományos lázmérőt is venni mellé. Ez azért fontos,mert ha bármilyen oknál fogva kétségünk támad a testhőt illetően akkor legyen kéznél egy manuális eszköz is.