Székesfehérvár, TOBAK utca 11-13.

Telefon +36704327419 +36704215669

Kismama? Kisbaba? A jelszó, NiKiCa.

Kisbaba, kismama? A jelszó, NiKiCa.
Csilla
2023.11.11 13:58

Mit fejlesztenek és miről ismerhetők fel az ideális képességfejlesztő játékok?

Mit fejlesztenek és miről ismerhetők fel az ideális képességfejlesztő játékok?

A képességfejlesztő játékok rendkívül fontosak minden kisgyermek fejlődésének érdekében. Ők még úgy tanulnak, hogy észre sem veszik, mert a játék az, ami önmagában is tanít. Gondolkodásra ösztönöz, nem oldja meg helyettük a problémákat és a siker lehetőségét hordozza a használatában.

Akkor jók a kicsik számára a képességfejlesztő játékok, ha életkori sajátosságaiknak megfelelnek, biztonságosak, könnyen tisztán tarthatók, illetve nem teszik ki a gyerekeket megoldhatatlan feladatoknak. Újra és újra ösztönzik őket, hogy elővegyék, kipróbálják, játsszanak velük. 

A bonyolult játékok ijesztőek lehetnek az egészen kicsiknek. Áruházunk képességfejlesztő játékai egyszerű felépítésűek, de gondolkodásra késztetnek, ezért kedvelik őket a gyerekek. Ha képes vagy csemetéd fejével gondolkodni és az ő szemén keresztül látni a világot, biztosan megtalálod a számára tökéletes játékokat. 

A jó játék nemcsak szórakoztat, hanem fejleszti is a gyerekeket

Öt fő területe van a képességeknek, melyek fejlődése a kisgyerekek életének elengedhetetlen része. A motoros, az értelmi, az érzelmi-akarati, a szocializációs és az anyanyelvi képességekről van szó. Ahhoz, hogy a fejlődés jó ütemben haladjon, nekünk kell tudatosan segíteni őket, méghozzá azzal, hogy a koruknak optimális képességfejlesztő játékokkal látjuk el őket. 

A nagy mozgások elsajátítására az élet minden területén szükség van, erre érdemes kellő figyelmet és időt szentelni. Ha kimarad, az hátrányosan befolyásolhatja a gyermek későbbi életszakaszait is. Ráadásul ezek adják majd a később kialakuló finommozgások alapját is. 

Az értelmi képességek részterületei az érzékelés és észlelés, a figyelem és emlékezet, a képzelet és a gondolkodási műveletek. A kínálatunkban található képességfejlesztő játékok ezeken kívül a többi képesség fejlődését is elősegítik. Az érzelmi-akarati élet fejlesztését is, hiszen a szocializációs és az anyanyelvi fejlődés is mind nagyon fontosak. 

Képességfejlesztő játékok babáknak

Nagyszerű hozzájárulás lehet a baba fejlődéséhez a pozicionáló párna csörgőkkel. Több különféle játék található rajta, mindegyik egy-egy újabb felfedeznivaló a kicsi számára. A gyönyörű grafika és az élénk színek felkeltik a figyelmét, és ha minden jól alakul, fenn is tartják. Közben észrevétlenül sajátítják el a formák és a színek megkülönböztetésének képességét. 

A csörgők a hallást és a kézkoordináció fejlődését segítik elő. Ezeket fel is lehet rögzíteni a hengerre, vagy szabadon játszhat velük a kicsi. A látás, a hallás és a tapintás érzékszerveit is serkentik az ilyen típusú képességfejlesztő játékok. 

Ez a pozicionáló párna ideális az autósülésben, hogy utazás közben lekösse a kicsi figyelmét. A hosszú sétákra is vigyük magunkkal, így a babakocsiban ülve is lesz mivel matatnia. Természetesen otthon is a kedvence lesz, hiszen annyi mindent tud csinálni vele. 

Infantino Montessori torony

Remek szórakozás és kitűnő fejlődési lehetőség a különböző méretű színes gyűrűk egymásra pakolása a kisbabák számára. Az Infantino Montessori torony ehhez a játékhoz tökéletes már 6 hónapos kortól. 

Színek, sorrend, méret – ezek ismeretét mind elsajátíthatják velük a legkisebbek. Segíti a tapintás fejlődését és fejleszti a manipulációs képességeket. A Montessori képességfejlesztő játékok a kéz izmait is erősítik, emellett még számos készség fejlődésében játszanak szerepet. Tartsunk otthon ezekből a képességfejlesztő játékokból minél többet!

Ha bármi kérdésed van termékeinkkel vagy a rendeléssel kapcsolatban, 8 és 22 óra között várjuk hívásod!