Székesfehérvár, TOBAK utca 11-13.

Telefon +36704327419 +36704215669

Kismama? Kisbaba? A jelszó, NiKiCa.

Kisbaba, kismama? A jelszó, NiKiCa.
Csilla
2023.04.02 11:54

Mikortól ajánlott a sport babakocsik használata?

Mikortól ajánlott a sport babakocsik használata?

Az újszülöttek kényelmes testhelyzetét a mózeskosaras, teljesen vízszintes babakocsi biztosítja a közlekedés során, de honnan tudjuk, hogy mikor kerülhetnek képbe a sport babakocsik?

Mivel a mozgás segítségével fokozatosan alakul ki a gyerekek izomzata, ezért amíg nem érettek rá, addig ne ültessük őket, kizárólag onnantól, hogy önállóan képesek lesznek felülni.

Ha kisbabánk már kúszik, mászik, emelgeti a fejét és meg is tudja tartani, akkor kezdhetünk el gondolkodni a babakocsi váltásán. A NiKiCa Bababolt kínálatában a sport babakocsik között is számtalan típust találunk, úgyhogy érdemes megvizsgálni több szempontot is a vásárlás előtt.

Hogyan lehetünk biztosak benne, hogy már számításba jöhetnek a sport babakocsik?

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy túl korán ültetik gyermeküket a sport babakocsiba, amikor még nem lenne szabad. Ha nem vagy biztos a dologban, inkább kérd ki a gyermekorvos vagy a védőnő tanácsát! Mondd el nekik, hogy pontosan mit csinál a babád, hogyan mozog, mire képes, mire nem, ez sokat fog segíteni a döntésben.

Nem kell semmit sem erőltetni, minden meg fog történni a maga idejében, és ha már eljött az a pillanat, hogy leválthatja a mózeskosarat a sport babakocsik valamelyik szuper darabja, akkor válassz egy neked és kicsinyednek is megfelelő, praktikus modellt.

Mi a különbség a sport babakocsik között?

Az egyik legfontosabb eltérés az, hogy valamelyiket esernyő alakúra, valamelyiket pedig lapra csukhatod össze. Az esernyő alakú nyilván kisebb helyet foglal és könnyebb is, mint a másik változat, így elsősorban akkor ajánlott, ha például kicsi helyre kell elraknod, kicsi az autód csomagtartója. Abban az esetben is előnyös lehet, ha sokat kell tömegközlekedéssel járnod, hiszen kisebb helyet is foglal és könnyebb a használata. 

A lapra csukható sport babakocsik masszívabb modellek, ezeknek általában nagyobb a kereke, ami sok esetben felfújható. Míg az esernyőre csukhatónak két különálló tolókarja van, ezeknek egybefüggő. A lapra csukható előnye még az lehet, hogy bevásárlókosár is a felszerelése közé tartozik. Ez kifejezetten hasznos az olyan anyukák számára, akik gyalog járnak az üzletekbe vásárolni, mert kényelmesen el tudnak benne pakolni. 

Caretero Alfa Sport esernyő alakúra csukható sport babakocsi 

A MoMi Estelle DAKAR babakocsi lapra csuható csukható, könnyű, de erős kerettel rendelkező, masszív sport babakocsik táborát erősíti. 6 hónapos kortól ajánlott egészen 22 kg-os súly eléréséig. Kényelmes háttámlája és beépített fejtámlája babád folyamatos komfortérzetét, önfeledt örömét biztosítja. A háttámlát ott állítod meg, ahol neki a legjobb, nincsenek megszabott fokozatok.

Habosított fogantyúja kezeid puhaságához alkalmazkodik és lehetőséget nyújt a babakocsi zavartalan mozgatására. Gyermeked biztonságát a fékezhető hátsó kerekek garantálják a kiegyenlítetlen terepen és a tömegközlekedési eszközökön. Ugyanezt szolgálja az 5 pontos biztonsági öv is. A betekintő nyíláson keresztül tudod ellenőrizni kényelmét, vagy gyönyörködhetsz is kedvedre kisbabád szépségében.

Praktikus kiskosárral rendelkezik, úgyhogy vásárlásaidat is megkönnyítheted vele. Nem kell cipelned sem a nehéz táskákat, ebbe pakolhatsz is egy bizonyos mennyiségig. Mivel huzata könnyen tisztítható, ezért a takarítása, karbantartása sem okozhat gondot a mindennapos használat során.

Tekintsd meg széles kínálatunkat és gondos mérlegelés után válaszd ki a babádnak legjobb babakocsit, amit mind a ketten szívesen és örömmel vesztek használatba! Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged, keresd bizalommal munkatársainkat bármelyik elérhetőségünkön!