Székesfehérvár, TOBAK utca 11-13.

Telefon +36704327419 +36704215669

Kismama? Kisbaba? A jelszó, NiKiCa.

Kisbaba, kismama? A jelszó, NiKiCa.
Csilla
2023.06.25 13:52

Milyen mosószerek, öblítők alkalmasak a baba ruháinak tisztításához?

Milyen mosószerek, öblítők alkalmasak a baba ruháinak tisztításához?

Türelmetlenül várod már kisbabád érkezését? Beszerezted a babakelengyét, a kiságyat, a babakocsit, a babahordozót és mindent, amire szüksége lesz, de joggal merült fel benned a kérdés, hogy melyek azok a mosószerek, öblítők, amiket biztonságosan használhatsz majd a ruháinak mosása során.

A hagyományos mosószerek az egészségre ártalmas mesterséges anyagokat tartalmazhatnak, amelyek irritálhatják a baba érzékeny bőrét, viszketést, ekcémát, allergiás reakciót okozhatnak. S mivel az újszülöttek bőre rendkívül kényes, könnyen válthatnak ki érintkezés, vagy akár belélegzés útján is kellemetlen tüneteket. 

Az égető, viszkető foltok orvosi segítséget igényelnek, járhatsz a kicsivel vizsgálatról vizsgálatra, különböző krémek, kenőcsök sokaságát írják fel, aztán vagy sikerül meggyógyulni, vagy nem. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mosószerek, öblítők vannak a baba születése után a háztartásunkban. ,

Hogyan mosd a baba ruháit?

Már az első használatba vétel előtt javasolt kimosni a kis ruhácskákat a megfelelő mosószerek, öblítők alkalmazásával. Erre akkor nincs feltétlenül szükség, ha organikus ruhákat vásároltál. Azt is fontos tudni, ha pici babánk van, nemcsak az ő ruháit, hanem a sajátunkat is ugyanazokkal a szerekkel kell tisztítani. Környezetbarát és ami jó a babának, az jó a felnőtteknek is. Sokan elkülönítve mossák a babaruhákat, általában úgy 1 éves korig. 

A babaruhák megkímélése érdekében 40 fokon érdemes ezeket mosni, a szárítógépet is célszerű alacsonyabb hőfokra állítani. Ha nem használsz szárítógépet, akkor vasalhatsz is a puhaság érdekében, de a csírátlanítást már igazából a 40 fokos mosás is megoldotta. 

 

Anandam Baby Hypoallergén öblítő púderillattal

A hagyományos öblítők eltömítik a ruhák szálait, a baba könnyebben beleizzad a ruhába, így jobban ki van téve a bőrbetegségeknek is, az illatanyagaik pedig még a felnőtteknél is allergiás reakciókat válthatnak ki. Emiatt ezek használata sem javasolt, de vannak alternatív lehetőségek, melyek áruházunk kínálatában is megtalálhatóak.

Természetes összetevőkből készült az Anandam Baby Hypoallergén öblítő púderillattal, amely gyengéden ápolja a szálakat és megakadályozza a textília idő előtti kopását. Kézi és gépi mosáshoz is kiválóan alkalmas, a vasalást is megkönnyíti. 

Ez a hypoallergén öblítő kíméletes a bőrhöz, természetes illatanyagot tartalmaz, klór-, foszfát-, parabén- és állatkísérlet-mentes vegán termék. Nem terheli a környezetet, ahogyan az élővizeket sem, hiszen biológiailag lebomlik, csomagolása pedig újra feldolgozható. 

Milyen mosószerek, öblítők alkalmasak a babaruhákhoz?

Az áruházunkban kapható Chicco mosószer hatékonyan tisztítja és frissíti a ruhákat, akár kézzel, akár géppel használod. A jellemzően gyerekruhákon található foltok ellen különösen hatásos ez a dermatológiailag tesztelt mosószer. A legérzékenyebb bőrt is csak minimális eséllyel irritálja, elenyésző az allergia kockázata. 

A nem organikus eredetű, főleg Ázsiából származó ruhák szálai között veszélyes vegyszerek bújhatnak meg. Ezeket vasalóval sem fogod tudni eltávolítani, mindenképpen jó minőségű hypoallergén mosószer, öblítő kombinációjára lesz szükséged, ha szeretnéd kisgyermeked egészségét megóvni. 

Mi amellett tettük le a voksot, hogy számunkra az első és a legfontosabb a babák és az anyák támogatása. Webáruházunk széles kínálatát ehhez az elvhez igazítjuk, ezért kizárólag magas minőségű termékeket forgalmazunk. 

Amennyiben kérdésed adódna, vagy nem tudsz eligazodni választékunk rengetegében, keress minket elérhetőségeinken, minden nap este 22 óráig várjuk hívásodat!