Székesfehérvár, TOBAK utca 11-13.

Telefon +36704327419 +36704215669

Kismama? Kisbaba? A jelszó, NiKiCa.

12 hónapos kortól

Sült rizottó

Ezt az ételt koránsem annyira időigényes elkészíteni, mint a hagyományos rizottót.

Hozzávalól 4 kisebb adaghoz:

25 gr vaj

1 kisebb hagyma apróra vágva

1 összetört fokhagymagerezd

fél teáskanál friss kakukkfű

15 gr Arborio rizs

1 evőkanál fehér borecet

450 ml sótlan vagy gyenge csirke-vagy zöldségalaplé

150 gr fagyasztott zöldborsó

45 gr reszelt parmezán sajt

kevás só és frissen őrölt fekete bors

kevés citromlé (fél teáskanál)

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (gázsütőn 6-os fokozat). Olvassuk meg egy nagyobb serpenyőben vagy wokban a vajat és pároljuk puhára a hagymát kb. 4-5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, a kakukkfüvet, a rizst és kevergetve főzzük 2 percig. Kanalazzu bele a fehér borecetet és főzzük addig, amíg el nem párolog, majd keverjük hozzá a csirke- vagy zöldségalaplevet. Ezután öntsük át az egészet egy kb. másfél-két literes sütőtálba. Fedjük le alufóliával és süssük 20-25 percig, amíg az alaplé el nem párolog és a rizs meg puhul. Vegyük ki a sütőből, adjuk hozzá a zöldborsót és a parmezánt, majd fedjük le újra és hagyjuk állni 2-3 percig, amíg a zöldborső felmelegszik. Ízlés szerint ízesítjük sóval és fekete borssal, tálalás előtt adjuk hozzá a citromlevet. A rizottó önmagában is fenséges étel, de kínálhatjuk sült csirke mellé köretként.

Forrás: Babaétrend-Annabel Karmen

Gyors spenótos pesto

Hozzávalók 4 adaghoz:

150 gr főtt fagyasztott leveles spenót

100 gr friss bazsalikomlevél

125 ml olívaolaj

50 gr összetört fokhagyma

1 evőkanál friss cítromlé

65 gr reszelt parmezán sajt

1 teáskanál Marmite

225 gr bármilyen tészta

Közepes lángon forraljuk a fagyasztott spenótot 5 percig majd tegyük hideg csapvíz alá és szűrjük le. Gyorsan turmixoljuk össze a spenótot a friss bazsalikommal konyhai robotgépben majd adjuk hozzá a fennmaradó összetevőket, a tészta kivételével. Kézimixerrel a pépesítsük puhára. Eközben főzzük meg a tésztát a megadott módon majd szűrjük le és tegyük a szószba.

Forrás: Babaétrend-Annabel

Csokis kekszkocka

Hozzávalók 16 csokis kekszhez:

100 gr gabonakeksz

100 gr gyömbéres keksz

150 gr tejcsokáládé

100 gr étcsokáldé

85 gr sózatlan vaj

80 gr méz

100 gr felaprított, szárított sárgabarack

50 gr mazsola

40 gr puffasztott rízspehely

enyhén vajazzunk és béleljük ki egy 20 cm-es lapos, négszögletes sütőformát. Törjük össze a kekszet, tegyük egy nejlonzacskóba és sodrófával morzsoljuk össze. Olvasszuk meg a csokoládét, a szirupot és a vajat gőzfürdőben (hőálló tálban egy labos felett, melyben lassú tűzön forr a víz) vagy tegyük magas fokon 2-3 percre a mikróba. Keverjük el benne alaposan a kekszzúzalékot, majd adjuk hozzá a felaprított sárgabarackot és mazsolát, végül keverjük hozzá a puffasztott rizspehelyt. Kanalazzuk a masszát az előkészített sütőformába. Simítsuk el a tetejét, nyomkodjuk le és tegyük a hűtőszekrénybe hűlni. Tálalás előtt vágjuk kockákra.

Forrás: Babaétrend-Annabel