Üzlet: +36704327419 +22784126 Web: +36704215669

Székesfehárvár, TOBAK utca 11-13. Nyiva: H-P 8:30-19:00, Sz-V: 8:30-17:00

9 hónapos kortól

Almás-körtés zabkása

Hozzávalók 5 adaghoz

2 meghámozott, kicsumázott és feldarabolt alma

1 db édes meghámozott, kimagozott és feldarabolt körte

25 gr zabpehely

150 ml zsíros tej

Tegyük a feldarabolt almát és körtét egy kisebb, vízzel teli lábasba. Forraljuk fel, majd lefedjük és pároljuk 10 percig, amíg a gyümölcs meg nem puhul. Vegyük le a tűzről és turmixgéppel pépesítsük. Tegyük a zabpelyhet és a tejet egy kisebb edénybe, 3-5 percig kevergessük kis lángon, amíg besűrűsödik, és a zabpehely megpuhul. Vegyük le a tűzről és forgassuk a pürét a zabkásába. 

Kihűlve adjuk gyermekünknek! Soha ne hagyjuk gyermekünket egyedül az étellel!

Forrás: Babaétrend-Annabel Karmen

Palacsinta

Hozzávalók 1-2 adaghoz

100 gr liszt

1 nagy csipet só

2 tojás

300 ml tej

50 gr olvasztott vaj

Szitáljuk át a lisztet egy tálba és sózzuk meg. Készítsünk mélyeést a közepébe és üssük bele a tojásokat. Keverő kanál segítségével lassan adjuk hozzá a tejet és keverjük csomómentesre. Kenjünk ki egy 16-18 cm átmérőjű, vastag fenekű serpenyőt olvasztott vajjal és miután felforrósodott öntsünk bele két evőkanállal a tésztából. Gyors mozdulatokkal oszlassuk el a serpenyőben, hogy a tészta vékony réteget formázzon, majd süssük kis lángon kb 1 percig egyik aztán másik oldalát.Folyatssuk, amíg a nyrs alapunk el nem fogy. Szükség esetén kenjük ki a serpenyőt újra vajjal.

Kihűlve adjuk gyermekünknek! Soha ne hagyjuk gyermekünket egyedül az étellel!

Forrás: Babaétrend-Annabel Karmen

Almás-mazsolás rizspuding

Hozzávalók 2 adaghoz

30 gr rövid szemű rizs

300 ml teljes tej

fél meghámozott, reszelt alma

1 evőkanál felaprított mazsola

1-2 teáskanál juharszirup

Öntsük a rizst és a tejet egy lbasba, és tegyük fel főni. Várjuk meg, míg felforr, majd sűrű kavargatás közben, lassú tüzön főzzük tovább 30 percig. Akkor jó, amikor a rizs megpuhult és a tej elfőtt annyira, hogy krémes állagú masszát kapunk. Tegyük az almát és a mazsolát egy serpenyőbe, locsoljuk meg 3 evőkanál vízzel és lassú tüzön pároljuk, addig, míg az alma meg nem puhul (1-2 perc). Keverjük bele a rizsbe a juharsziruppal együtt. 

Lehűlve de nem hidegen adjuk gyermekünknek! Soha ne hagyjuk gyermekünket egyedül az étellel!

Forrás: Babaétrend-Annabel Karmen

Sütőtökös rizottó

Hozzávalók 4 adaghoz

50 gr apróra vágott hagyma

25 gr vaj

100 gr basmati rizs

400 ml forró víz

150 gr meghámozott és kimagozott sütőtök

3 db érett (kb 225 gr) meghámozott és feldarabolt paradizsom

50 gr reszelt cheddar sajt

Pároljuk meg a hagymát a vaj felén majd keverjük hozzá a rizst. Öntsük fel forrásban lévő vízzel, fedjük le, majd nagy lángon főzzük 8 percig. Ezután keverjük hozzá a sütőtököt, vegyük le a lángot kicsire és fedő alatt főzzük további 12 percig, amíg felszívja a vizet. Eközben olvasszuk meg a maradék vajat egy kis lábosban, adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot és pároljuk 2-3 percig. Olvasszuk bele a sajtot. A paradicsom és a sajt keverékét adjuk hozzá a megfőtt rizshez és laposan keverjük össze. Egy évesnélidősebb gyereknek ízlés szerint lehet fűszerezni.

Lehűlve de nem hidegen adjuk gyermekünknek! Soha ne hagyjuk gyermekünket egyedül az étellel!

Forrás: Babaétrend-Annabel Karmen

Zölségpüré lecsével

Hozzávalók 6 adaghoz:

1 evőkanál növényi olaj

50 gr apróra vágott vöröshagyma vagy póréhagyma

100 gr meghámozott, darabokra vágott sárgarépa

15 gr felaprított zeller

50 gr felezett vörös lencse

250 gr meghámozott és felaprított édesburgonya

200 ml paradicsompüré

50 gr érett cheddar sajt

Forrósítsuk fel az olajat és pirítsuk meg rajta a hagymát, répát, zellert, nagyjából 5 perc alatt. Öblítsük le a lecsét, tegyük a serpenyőbe. Adjuk hozzá az édesburgonyát, és pirítsuk 1 percig. Öntsünk bele paradicsompürét és adjunk hozzá egy evőkanál vizet. Fedő alatt főzzük kb 30 percig. Miután levettük a tűzről, szórjuk rá a sajtot és addig keverjük, amíg el nem olvad. Készítsünk belőle pürét turmixgépben.

Forrás: Babaétrend-Annabel Karmen