Baba-mama blogok

2019.04.28 14:13
Csetneki Julianna szülésznő "Te is szoptass!"
A mell változásai várandóság alatt

A várandóság első jelei közé tartozhat melled feszülése, duzzadása. Ez azt jelenti, hogy a megváltozott hormonhatásra a tejmirigyek fejlődésnek indulnak és felkészülnek arra, hogy újszülötted megszületése után készen álljanak a tejelválasztásra. Ha már a terhesség elején fájdalmaid vannak jó ha megismerkedsz ezzel a termékkel-----> Kattints!

Emlőd lényeges növekedése, súlyának és méretének gyarapodása természetes folyamat. A növekedés folyamatos, de egyénenként eltérő mértékű. A viszonylag rövid idő alatt bekövetkező, nagy mértékű változst bőröd igyekszik követni, ám nem ritka, ha terhességi csíkok is megjelennek rajta. ---> Terhességi csíkokra, már a terhesség első jelétől jó ha ismered ezt a terméket. A bimbóudvar megnő, sötétebbé válik. Ez a szülés után halványodhat, de nem tűnik el teljesen.

A női mell és az emlőbimbó mérete, alakja, formája nagyon különböző. Nincs olyan, hölgy, akinek a két melle teljesen szimetrikus, egyforma lenne. Ezeket az adottságokat a legtöbben gond nélkül tudomásul veszik és büszkék nőiességük külső jegyére, a mellükre.

Az emlőbimbó lehet egészen pici, de az átlagnál jóval nagyobb vagy lapos, illetve befelé forduló is.

Léteznek rá kitűnő megoldások, melyekről akár védőnődtől kapsz felvilágosítást, illetve akár már most olvasgathatsz ezekről, ha IDE kattintasz. 

 

 

2019.04.28 12:51
Csilla
Szoptass tudatosan!

A szoptatás fontossága szinte már akkor kialakul benned ahogy megtudod, kisbabát vársz. Legyen 8 hetes magzat, vagy akár kevesebb akár több, az anyai ösztön beindul és máris azon veszed magad észre, hogy azon agyalsz, fogok e tudni szoptatni? Van egy jó hírem a számodra, ha már ez megfogalmazódott benned, akkor a legjobb úton jársz és nagy valószínűséggel a szoptatás is menni fog. Ami fontos, hogy legyen önbizalmad! Hallgasd meg szakemberek, már sokat tapasztalt anyukák észrevételeit a témával kapcsolatban! Egy szakember azokat az információkat, ötleteket fogja tanácsolni, ami Rád van szabva. Szakember lehet szülésznő, nőgyógyász, védőnő és nem utolsó sorban egy jól felszerelt szaküzlet is, például egy bababolt. Lehet most még a babavárás elején nem tudod de a végére biztos vagyok benne, hogy megtapasztalod majd, egy jó babaszaküzletben nagyon sok energiát fektetnek az eladók képzésébe, ezáltal fontos, hasznos tanácsokat tudnak Neked adni, és olyan terméket vagy termékeket fognak bemutatni, ami számodra megfelelő lehet. Rengeteg olyan termék van, amely elősegíti a tudatos szoptatást. Ezzel nem azt akarom javasolni, hogy egyből vedd is meg, viszont ha babát vársz, annyi termékinformációt gyüjts be, amennyit csak bírsz! Azaz üzlet, ahol tudnak adni termékmintákat, szóróanyagokat nagy valószínűséggel felkészült üzlet és számíthatsz a segítségükre. Ennyit előjáróban és ezzel is sugalva, hogy a témát sok szemszögből érdemes megközelíteni. Összefoglalva, a babavárásnak sok témája van, és akármelyikről is legyen szó javasolt meghallgatni több szakembert is. A legfontosabb, Legyél harmónikus kismama!  Ha van saját tapasztalatod, kérjük oszd meg kismama társaiddal! :) 

 

 

olcsobbat.hu arumagazin.hu argep.hu aprohirdetesingyen.hu