6 hónapos kortól
Burgonyapüré
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 kisebb, sérülésektől mentes burgonya
A burgonyát alaposan megmossuk,meghámozzuk. Kisebb kockákra vágjuk és puhára pároljuk. Botmixert ne használjunk a pürésítéshez, mert attól ragacsos állagú lesz. Összekeverjük anyatejjel vagy tápszerrel , majd villával pépesítjük.
TIPP: Mindig friss burgonyából készítsd el a pürét!
Forrás: Anya, kérek még!- Ambrus Éva
Sütőtökpüré
Hozzávalók 1 adaghoz:
1 tenyérnyi darab sütőtök.
A sütőtököt alaposan megmossuk, meghámozzuk . Kisebb kockákra vágjuk és puhára pároljuk. Ezután botmixerrel pürésítjük.
TIPP: Akár az egész sütőtököt is meg lehet sütni vagy párolni, majd jégkocka tartóba adagolva lefagyasztani. Így bármikor kéznél van az ízletes püréalap.
Forrás: Anya, kérek még!- Ambrus Éva